Tak Dapat Raya (with Baby Shima) Lyrics

Original

Floor 88 - Tak Dapat Raya (with Baby Shima)



Lyrics:

Lagu : Zai Hamzah
Lirik : Achoi Floor 88
Penyanyi : Floor 88 & Baby Shima
Label : MVM Production & RUSA Music


Mari semua kita
Raya rumah di sana
(Hi ya hi ya yeah)

Aku dengar dia orang kaya
Rumah besar kereta mewah
Tunggu dulu Akram bagi tahu
Rumah itu raya tahun dulu

Sirap dia tawar amat
Kuih makmur, semperit, tart
Tunggu duit tak dapat-dapat

Apa kata kita
Raya rumah di sebelah
(Hi ya hi ya yeah)

Aku dengar anak dia lawa
Putih gebu bibirnya merah
Tunggu dulu Achoi bagi tahu
Rumah itu rumah Haji Abu

Kau tak ingat
Apa kau dah buat
Getah sekerap dia engkau rembat

Jadi kita nak beraya di mana
Takkan raya pertama
Duduk lepak sahaja

Hari raya…orang semua bergembira
Kita pula berduka
Tak dapat raya

Jom raya rumah nenek aku
Ada rendang ketupat bahulu



[lyrics was taken from http://www.lyrics.my/artists/floor-88/lyrics/tak-dapat-raya-with-baby-shima] Mana tahu dapat di hulur
Sepuluh atau lima puluh
Tunggu dulu Ayie bagi tahu
Nenek sendiri engkau pun tak tahu
Dia tak ada di rumah

Macam mana engkau tahu
Oi sepupu… itu pun nenek aku
(Alamak,iye ke?)

Aku dah tak ada idea kita nak beraya dimana
Jom raya rumah awek ku
Dia pun tak ada hala tuju
Apa kata kita raya
Rumah awek dia
Kita cuci mata

Jemputlah naik sayang ku
Bawa sekali teman mu
(Hi ya hi ya yeah)

Juadah sudah sedia
Semua di atas meja
Tunggu dulu kami mahu tahu
Siapa yang masak banyak begitu

Kalau kamu tahu
Ku cabut di kepala ku
(HANTU)

Jadi kita nak beraya di mana
Takkan raya pertama
Duduk lepak sahaja

Hari raya…orang semua bergembira
Kita pula berduka
Tak dapat raya
(HANTU)
By Farhana Jafri at 07:29
Email This
BlogThis!
Share to Twitter
Share to Facebook
Share to Pinterest